Monday, November 4, 2013

Salam Maal Hijrah 1435

Assalamualaikum semua... Salam Maal Hijrah 1435. Alhamdulilah kita masih melihat dunia hari ini. Dalam tahun baru islam kali ini..pasti masing-masing punya azam baru? tak kurang yang berasa kosong tanpa ada azam. Aku sendiri ada azam..  Melihat kepada blog seorang rakan ku..aku cukup tertarik membaca.. sediket iktibar aku perolehi.. nyata kebangkitan dari kegagalan sebelum ini itu lebih penting dari kita terus leka tanpa sebarang tindakan. Senaraikan perkara penting yang perlu kita lakukan dan sudah kita lakukan baru kita dapat lihat dengan jelas progress diri kita.

untuk tahun 1435 yg lalu..aku lebih banyak membuang masa.. huhu menyesal yea... okei sekarang masa untuk bangkit... namun tak kurang dengan pelbagai impian aku yang masih belum tercapai.. impian setinggi gunung orang kata.... akhirnya tak tercapai-capai lagi..namun tak rugi kan? sekadar impian... tak perlu bayar apa-apa kan? so boleh la kita nak list banyak mana sekali pun kan??

sekarang aku dah semester 5.. owh.. risau..risau..risau.. untung la dapat supervisor tesis yang cukup memahami... selepas aku mengalami acident beberapa bulan yang lalu.. supervisor aku cukup memahami situasi aku... perlu waktu untuk kembali seperti dulu.. menyesal?? tidak.. sedakar bersyukur dan angap itu ada hikmah...


Post a Comment